Leven zonder niesbuien en jeukende ogen? Pak hooikoorts aan bij de oorsprong.

oto van grasveld en pollen hooikoorts nei therapie

De lente is absoluut mijn favoriete seizoen! Maar niet iedereen kan er volop van genieten zonder last te krijgen van die vervelende hooikoortskriebels. Wordt jouw lentevibe ook verpest door jeukende ogen en oneindige niesbuien? In deze blog duiken we in de wereld van hooikoorts: wat het is, welke maanden een uitdaging zijn, hoe je het herkent, en vooral, wat je eraan kunt doen.
En JA! NEI therapie kan helpen bij het aanpakken van de oorsprong van hooikoorts.

Wat is hooikoorts eigenlijk?

Hooikoorts, ook wel bekend als allergische rhinitis, is zo’n typisch gevalletje van je immuunsysteem dat op hol slaat door allergenen, vooral pollen. Wanneer mensen met hooikoorts in contact komen met pollen, reageert hun immuunsysteem door histamine en andere chemicaliën vrij te geven. Dat leidt tot die bekende symptomen zoals niezen, jeukende ogen en een verstopte neus, die jouw dagelijkse activiteiten kunnen belemmeren. Hierdoor geniet jij minder van je vrijheid om te doen wat jij wilt.

Wanneer heb je er het meest last van?

Hooikoorts is seizoensgebonden. De symptomen treden meestal op in de lente en vroege zomer. Voor de exacte data moet je de weergoden checken en de pollenkalender in de gaten houden. Maar over het algemeen zijn maart tot juni de maanden waarin je het beste alert kunt zijn. Maar ook de regio en het type pollen waar je allergisch voor bent spelen een rol.

Hoe herken je hooikoorts en welke klachten kun je ervaren?

Herkenning begint bij de symptomen: het eindeloze niezen, die kriebelende, tranende ogen, en die verstopte neus die je het liefst de hele dag zou willen ontstoppen. Benauwdheid of druk op de borst zijn ook klachten die kunnen voorkomen. De symptomen kunnen verschillen in ernst, afhankelijk van waar jij gevoelig voor bent en de hoeveelheid pollen in de lucht. Hooikoorts kan soms lijken op een “normale” verkoudheid. Het is belangrijk om te weten of je wel of geen hooikoorts hebt, omdat ook de behandelingen verschillen.

Wat kun je er tegen doen?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om hooikoortssymptomen te verminderen of te beheren:

    • Medicatie: Antihistaminica, neussprays en oogdruppels kunnen helpen bij het verlichten van symptomen zoals jeuk en verstopte neus.

    • Natuurlijke remedies: Neti-potten, stoominhalatie en kruidensupplementen kunnen verlichting bieden zonder bijwerkingen van medicijnen.

    • Levensstijlaanpassingen: Vermijd buitenactiviteiten op dagen met een hoge pollenconcentratie en houd ramen gesloten op winderige dagen.

    • Immunotherapie: Voor mensen met ernstige symptomen kan allergie-immunotherapie overwogen worden om de allergische reactie op pollen in de loop van de tijd te verminderen.

Hooikoorts aanpakken bij de oorsprong met NEI Therapie!

Naast traditionele behandelingen is er ook NEI therapie, een holistische benadering die de emotionele oorzaken van allergieën aanpakt. NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en richt zich op het identificeren en transformeren van onderliggende emotionele blokkades die kunnen bijdragen aan het ontstaan of verergeren van hooikoorts. (lees hier meer over NEI Therapie) Door deze diepgewortelde emoties aan te pakken, kan NEI therapie helpen bij het verminderen van hooikoortssymptomen op de lange termijn en zelfs de hooikoorst bestrijden door de onderliggende oorzaak aan te pakken.

NEI gaat er van uit dat vrijwel iedere pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Door de emotionele blokkade zichtbaar te maken ontstaat er ruimte om dit alsnog op te ruimen.

Hooikoorts kan een pain in the nose zijn, maar met de juiste aanpak kun je die pollenpiek prima aan. Of je nu kiest voor traditionele medicatie, natuurlijke remedies, of een meer spirituele aanpak zoals NEI therapie, er zijn opties zat om die hooikoorts de baas te worden.
Dus pak die regie over je gezondheid en geniet weer volop van het leven, pollen of geen pollen! Plan direct een afspraak in mijn agenda!

Veel liefs Suus

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *